Uniformsregler Menstad Skolekorps

UNIFORMSREGLER FOR MENSTAD SKOLEKORPS

Uniformer og effekter er Menstad skolekorps sin eiendom. Dette lånes ut til medlemmene. Uniformene har stor verdi, musikantene plikter å være forsiktige når de bruker uniformen. Dersom uniformen blir skadet/ødelagt p.g.a. skjødesløs behandling, kan korpset kreve erstatning. Uniformen er et symbol for Menstad skolekorps, og den skal bæres med stolthet. Når vi bærer uniform, representerer vi Menstad skolekorps. Det krever god oppførsel og respekt
Hovedkorps uniform
Menstad Skolekorps

Hovedkorpsets uniform

Jakke med medaljeanheng Foldeskjørt til jentene – og bukser med hvit stripe i sidene til guttene. Blått slips til alle, hvit skjorte, hatt med hvitt bånd. Hvite knestrømper til jentene, og eventuelt hudfarget strømpebukse avhengig av temperaturen ute. Sorte sokker uten mønster til guttene. Sorte sko for marsjering, nøytrale uten hvite eller andre farger. Det anbefales gode sko som demper. Korpset er behjelpelig med å skaffe hvite knestrømer, fordi dette er spesialbestilling. Strømpebukser, sokker og sko må kjøpes av musikantene. Hvit noteveske som henger over høyre skulder og ned på venstre side. Regnfrakk, gjennomsiktig – som skal ligge i noteveska. Eget regntrekk til hatten. Med h-korps-uniformen følger en dresspose med navn. Den skal alltid følge uniformen. Alle deler av uniformen skal merkes med et nummer som henviser til musikanten. Hatten merkes med navn innvendig i bremmen. 

Bukser: Lengden skal være slik at buksa faller ned på skoen når musikantene står i rett. Buksa kan man legge opp eller ned, men IKKE klippe av noe av stoffet. Det ødelegger buksa for seinere bruk. Når buksa legges opp, skal bretten syes forsiktig for hånd, ikke bruk lim eller tape – eller andre enkle løsninger. Dersom buksa må taes inn, kan den syes inn eller ut midt bak. Belte til uniformsbuksa skal være enkelt og mørkt i fargen.

 

Menstad Skolekorps

Aspirant uniform

Rød hettegenser med korpslogo, båtlue, mørk bukse, sorte sko – nøytrale uten hvite eller andre farger. Hvit noteveske som henger over høyre skulder og ned på venstre side. Regnfrakk, gjennomsiktig – som skal ligge i noteveska. Aspirant-regnfrakken har regnhette.

Hvite notevesker Alle skal ha hvite notevesker som del av uniformen. Når noteveskene blir skitne eller gulnet, kan de enkelt vaskes hvite igjen. Legg noteveska i bløt i lunkent vann noen minutter. Smør på litt Jif skurekrem og la det ligge ca 15-30 minutter. Så skurer du hele den hvite veskeflaten med en skuresvamp, og skyller bort all såpe. Gjenta behandlingen om nødvendig. 
medaljeanheng
Medaljeanheng

Stjerner og medaljer

Musikantene får en stjerne for hvert år de er med i korpset. Hovedkorpsets uniform har et eget medaljeanheng som kneppes på uniformsjakka. Stjerner og medaljer skal festes på medaljeanhenget. Medaljene festes først øverst, så utvides antallet nedover. Stjernene festes nede til venstre på anhenget. Når musikantene slutter i korpset, får de med seg medaljer og stjerner som minne.

Medaljeanheng tegning
Medaljeanheng tegning

Medaljeanheng

Medlemene får 1 ny stjerne for hvert år de er medlem, disse skal sys på medaljeanhenget som vist på tegning. Medlemmene får medaljer ved deltagelse på korpstevner. 

Korpset deler ut 3 og 5 års medaljer,Båtlue
Båtlue

Aspirantuniformen

Medaljer festes på den røde hettegenseren. Stjerner syes forsiktig på båtlua – oppe til venstre over den hvite linja. Når aspirantene går over i junior- og hovedkorps, fjernes stjernene forsiktig og festes på medaljeanhenget på den nye uniformen.

Familienes ansvar 

Hver musikantfamilie har ansvar for å holde uniformen og effekter i god stand, og sørge for at det er reint. Skoene skal være nypusset og blanke ved bruk. Knestrømper og skjorter vaskes etter bruk. Uniformsjakke, skjørt, bukse og hatt/båtlue må leveres til rensing. Uniformsjakker må ikke vaskes i maskin.

Bytte og retur av uniformer 

Ved bytte av uniformsdeler når musikantene vokser, skal renset uniform leveres inn før ny blir utlevert. Når musikantene slutter i korpset skal uniform og alle effekter leveres ferdig renset og rengjort. Uniformskomiteen må kontaktes ved retur. De har ansvar for å ajourføre arkiv med oversikt over uniformene.

Disse reglene gjelder fra mai 2019
Søk
Driftes av Styreportalen AS